Sverigedemokraterna, Danskt Folkeparti och AFA

lördag 11 september 2010

Sverigedemokraterna får ofta mycket medieutrymme för ingenting, men nu har två saker precis hänt som förtjänar att rapporteras om. För det första så har Pia Kjaersgard, Danskt Folkepartis ledare, agerat draglok åt SD på ett valmöte i Höganäs. Det är i sig inget konstigt med det, för även om Kjaersgard säger att hon inte ser SD som ett broderparti för att "hon vet för lite om dem", så finns det mängder med likheter mellan både politiska förslag och retorik. Den största skillnaden mellan partierna idag, vilken antagligen är anledningen till Kjaersgards brasklapp (hon vet säkert en hel del om SD) är deras historia, där Dansk Folkeparti kommer ifrån ett invandringskritiskt missnöjesparti medan SD kommer ifrån en öppet rasistisk och många gånger nazistisk rörelse. Det gör det dock extra intressant att Kjaersgard ändå indirekt stöttar SD som tidigare behandlats styvmoderligt av "systerpartiet", och det säger mycket mer om Danskt Folkeparti av idag än vad det säger om SD av idag...

Det andra som har hänt är att en SD-politiker har fått besök av två AFA-aktivister som har ristat in ett hakkors med kniv i hans panna. Det är inte lite ironiskt att människor som med våld och hot om våld märker en annan människas kropp använder sig av just swastikan för att stämpla meningsmotståndaren. Deras motbjudande agerande har gjort dem mer förtjänta av swastikan en den SD-politiker som de märkte. Att det dessutom enbart är kontraproduktivt gör knappast saken bättre, men för idioterna ifrån AFA så lär det ju knappast handla om att bekämpa rasismen, utan snarare om att få rent personliga kickar utav olagliga handlingar, en sorts politikens fotbollshuliganer...

1 kommentarer:

Anonym,  12 september 2010 06:21  

Vill bara poängtera att SD inte kommer från någon nazistisk rörelse och har aldrig haft några nazistiska punkter i några av deras partiprogram. Däremot har man varit främlingsfientliga och uttalat sig illa om vissa invandrargrupper, det är sant.
Den nazistiska kopplingen som ofta görs är den att Anders Klarström, den första partiordföranden för SD, i sin ungdom var med Nordiska Rikspartiet.
Anders Klarström är idag socialdemokrat, ett parti som i över 50 bedrev en raspolitik i vårt kära Sverige. Verkar som Anders har hittat hem..

Skicka en kommentar