Om social oro och polisarbete i utsatta och segregerade förorter

söndag 5 juli 2015

I tisdags morse deltog jag i ett seminarium under Almedalsveckan om social oro, om vad vi lärt oss efter Husbykravallerna och om relationen mellan boende och polis i socioekonomiskt utsatta förorter. Jag hade förmånen att få vara med i en kunnig och klok panel beståendes av Camila Salazar Atias och Peppson Mandela ifrån Fryshuset, Polisförbundets ordförande Lena Nitz och Rikspolischef Dan Eliasson.
Vi hade en ganska stor samsyn i panelen om vägen framåt, om man undantar frågan om resurser till polisen (där Dan gick in och avbröt mig när jag påstod att vi hade resursbrist). Jag rekommenderar alla som är intresserade av både polis- och trygghetsfrågor, speciellt kopplade till utsatta områden, och förtroendet för polisen att se/lyssna på seminariet.
För den som vill läsa istället för att lyssna så har Tommy Hansson skrivit en sammanfattning av diskussionen på Polisförbundet i Stockholms webbsida Blåljus.

2 kommentarer:

Sumatra 5 juli 2015 20:39  

Varför sitta i en panel där chefen bestämmer ens åsikter. Då borde det räcka med en enmanspanel bestående av chefen själv.

Klart att polisen behöver mer resurser, när det väller in oidentifierade människor motsvarande en medelstor svensk stad årligen. Det kan man räkna ut med en trubbig blyerts.

Martin 7 juli 2015 12:28  

Visst behöver vi mer resurser. Delar dock inte din problembeskrivning.

Skicka en kommentar