Äntligen beslut om vård till papperslösa!

onsdag 2 mars 2011

Även om det verkar som om mycket fortfarande är oklart vad gäller regeringens överenskommelse om att papperslösa nu skall få rätt till vård (något som av FNs specielle rapportör om rätten till hälsa anses vara en mänsklig rättighet och som Sverige har fått mycket kritik för att ha nekat) så är beslutet hur som helst ett stort och viktigt steg framåt! Och det är även mycket glädjande att det i överenskommelsen också ingår att papperslösa barn skall ha rätt till skolgång samt att papperslösa skall ha rätt att starta företag.

Man skulle kunna säga mycket om att det har dröjt så länge att ge papperslösa de här till synes självklara rättigheterna. Och det är uppenbart att det under allianstiden har varit Moderaterna som har hållit tillbaka (att inget gjorts tidigare får Socialdemokraterna ta ansvar för). Men idag får det räcka med att glädjas åt att ett viktigt steg har tagits i en av de frågor som mest befläckat Sveriges anseende vad gäller mänskliga rättigheter inom vårt eget lands gränser.

Nu hoppas man bara att beslutet leder till konkreta åtgärder som kan komma de här utsatta människorna till gagn så snart som möjligt. Även om jag förstår att det kommer att ta ett tag innan en lagstiftning som löser alla finansiella bitar är på plats (frågan skall tydligen gå till omröstning i riksdagen efter årsskiftet), så gäller det för regeringen att gå ut med tydliga rekommendationer till landstingen så att de som inte redan nu ger papperslösa vård snarast omprövar sina rutiner.

10 kommentarer:

Anonym,  3 mars 2011 00:20  

De finansiella bitarna består av att omprioritera resurser från svaga grupper till detta. Till att i allt större utsträckning belasta det svenska samhället. Galenskap!

Anonym,  3 mars 2011 00:47  

Men snälla du… tvångsinbetalda skattepengar. Vi har pensionärer i detta land som har betalat skatt i hela sitt liv och som knappt får påtår på serviceboende eller har råd att laga sina tänder. I skenet av detta tycker du det är rättvist att flyktingar som inte betalat ett öre i skatt och som DESSUTOM befinner sig illegalt i landet inte bara skall få fri sjukvård utan dessutom rätt att starta egna företag!

Hur ser du på rättssäkerheten och tillämpningen av våra lagar? Jag tycker du ska skämmas som använder dig av dubbla standarder i din tillämpning. Vilka andra lagar ska vi sluta tillämpa? Dessa människor är här illegalt.

Anonym,  3 mars 2011 01:39  

I vilken verklighet lever du Bastian?

Anonym,  3 mars 2011 01:52  

Woho, försörja mer pensionsräddare, kan vi inte ta in hela jävla världen när vi ändå håller på?
Hur mycket rättigheter ska man få ha i Sverige? Även om man befinner sig i landet ILLEGALT så har man rätt till samma förmåner som svenskar.
Du och de som är som dig pissar på våra förfäder som kämpade och slet för att ge SINA barn en bättre framtid.
Nu väller det in människor ifrån MENA som är analfabeter. Vad fan ska de här människorna jobba med?

Anonym,  3 mars 2011 02:02  

Detta förslag verkar helt snurrigt. Har vi fri invandring nu eller skall de leva i en paralellvärld där de arbetar svart och får ta del av vår välfärd?? Alliansens vägar äro outgrundliga.
/BO

Anonym,  3 mars 2011 07:12  

Vad trevligt "konstapeln" då.. Här skall man alltså betala för att andra skall kunna komma hit och få gratis bildning och vård (och inte bara akutvård) utan någon som helst motprestation.. Vi får alltså egentligen inga rättigheter av medborgarskapet längre, vi får bara betala för alltihop.

Du kan nog räkna med att brottsligheten kommer öka i detta land nu. Iaf skattefusket. Detta är sinnessjukt!

Anonym,  3 mars 2011 13:45  

Detta är ett hån mot oss svenskar och ynkligt att stänga dörren för SD i frågan.
Detta vansinne måste stoppas annars får Vi flytta utomlands så här kan vi inte ha det!
/rg

Anonym,  3 mars 2011 15:24  

"Detta vansinne måste stoppas annars får Vi flytta utomlands så här kan vi inte ha det"

Gå i landsflykt med andra ord? nja.. verkar vara det man vill! kanske med herr polis goda minne dessutom, nu rekryterar dom ju tom direkt i moskéer.. dom kan betrakta sitt förtroendekapital som förbrukat, så även våran skitstat som uppenbarligen hatar oss enbart för att vi är svenskar.

camilla vieno Östgren 4 mars 2011 14:37  

Tacksam för framstegen små… vi har fortsatt en lång väg att gå mot ett samhälle och en mänsklighet värt att omnämnas inom begreppet civilisation…

Tacksam om just DU vill läsa min blogg som giver en tydligare bild av det jag söker uppenbara, för svensken- den gemene mannen… som kanske inte känner sanningen bakom rikets hantering av liv… och hur mänsklighet leks med… som tidsfördriv. Tack för ordet, min vän… jag hoppas att höra Dig snart igen! // Camilla.

(http://hjartatbakomsiffrorna.blogg.se)

Groms,  7 mars 2011 11:04  

Bra skrivet!

Skicka en kommentar