Svindleri

onsdag 27 oktober 2010

Föreningen Hem och Skola har tillsammans med ett telemarketingbolag, Poolmedia, lurat välvilliga företag och kommuner på miljontals kronor. Bolaget samlade in pengar under förevändningen att dessa skulle gå till Hem och Skolas verksamhet, och med Hem och Skolas goda minne, men i verkligheten gick bara 8,7 av 42,6 miljoner till Hem och Skola, resten tog Poolmedia hand om. Och säkerligen gick en ansenlig del av de kvarvarande pengarna till Hem och Skolas upphandling av kontraktet med Poolmedia samt administrationen av kontakterna med företaget... Man kan konstatera att de givare som skänkt pengar med avsikten att de skulle gå till att hjälpa barn och t.ex. motverka mobbning har blivit ordentligt blåsta, då enbart en bråkdel av pengarna blivit över för att användas till sådana syften.

Om Hem och Skola, samt Poolmedia varit medvetna om hur omständigheterna kring insamlingen sett ut, d.v.s. att de egentligen samlat in pengar till Poolmedia och inte till barnen, så bör det undersökas om de kan dömas för bedrägeri och tvingas betala tillbaka lejonparten av de insamlade pengarna. Om inte, så bör de avskedas för total inkompetens. Den här sortens insamlingar saboterar för alla seriösa frivilligorganisationer som lägger mängder med ideella krafter på att försöka göra värden till ett bättre ställe, för vem vill skänka pengar när man läser om den här sortens svindleri?

3 kommentarer:

Anonym,  27 oktober 2010 12:01  

Pool Media har detta bedrägliga beteende som affärsidé.

http://www.accentmagasin.se/2010/04/de-tjanar-miljoner-pa-valgorenhet/

Helena,  27 oktober 2010 12:33  

Som sagt, inga nyheter egentligen http://www.frii.se/pdf/FRII_insamlingnu06_03.pdf

Martin 27 oktober 2010 22:00  

Tack för informationen. Nu när jag har sett Uppdrag Granskning också kan man konstatera att det inte bara är Poolmedia som är bedragare, utan även Hem och Skolas styrelse.

Skicka en kommentar