Bloggandet

lördag 8 maj 2010

Ni som har följt bloggen ett tag har troligtvis noterat att det inte har hänt så mycket på ungefär 10 dagar... En anledningen till detta är naturligtvis att jag har haft ganska fullt upp med arbete och annat, men avsaknandet av nya inlägg under så pass lång tid efter att ha skrivit nästan varje dag reflekterar också ett skifte i mina prioriteringar. Skriver man så mycket som jag har gjort tidigare, så tar det naturligtvis en del tid, vilket är en vara som jag redan innan kände att jag hade brist på...

Under de månader som jag har drivit bloggen har jag fått bekräftat för mig själv att jag tycker att det är riktigt roligt och givande att skriva, och det har framförallt varit väldigt roligt att bli läst och kommenterad (tyvärr har jag dock inte hittat en räknare som räknar varje besök, och jag är motvillig till att testa mer efter att den förra räknaren kraschade hela bloggen, så jag har egentligen ingen aning om hur många som läser det jag skriver...). Men jag har dessutom haft en ambition att bloggen successivt skulle få större spridning och fler besökare, och om det nu skulle vara så, så är det inget som jag själv har märkt av. Det innebär också att det blir svårare för mig själv att motivera att lägga så pass mycket tid som det tar att skriva så regelbundet som jag har gjort. Det är ju skrivandet i sig (och de följande diskussionerna) som jag tycker är roliga, så därför har jag inte prioriterat de saker som jag fått höra skulle driva upp antalet besökare (t.ex. att skriva mer på andras bloggar) då jag ändå tyckt att jag har haft svårt att hinna med. Men det kanske har varit en dålig strategi, med tanke på att det främsta målet med bloggen är att få spridning för de diskussioner som jag tycker är viktiga.

Efter att ha reflekterat lite, så har jag kommit fram till att jag absolut vill fortsätta att driva bloggen, men att jag tills vidare släpper den ambition som jag har haft att skriva något varje dag. Det får helt enkelt bli mer sporadiska inlägg. Sen får jag se om jag hittar andra kanaler att utveckla mitt intresse att skriva om samhällsfrågor, men om jag skulle göra det, så kommer allt jag producerar naturligtvis finnas länkat till på bloggen.

En annan fundering som jag har haft där jag mer än gärna tar emot tankar och idéer ifrån er som läser bloggen är att öppna upp den för fler skribenter. Jag har visserligen inte särskilt mycket kommentarer på bloggen, men flera av er som kommenterar håller väldigt hög klass på det ni skriver. Det kanske skulle vitalisera bloggen om jag kunde fixa så att några av er som är intresserade och kunniga skulle kunna skriva egna inlägg som gästskribenter, istället för att bara kommentera?

Sen kan jag passa på att flagga för att bloggen antagligen kommer att få ett visst fokus på Colombia, och valet där, under den kommande tiden, speciellt ifrån slutet av maj till slutet av juni. Anledningen är att jag har semester då, och tänkte spendera den genom att åka till Colombia och kombinera resandet med att studera och förhoppningsvis engagera mig i det colombianska valet. Det skall bli intressant att se om jag kan göra något konstruktivt av den idén trots total brist på både förberedelser, kunskaper och erfarenhet på området... Även här tar jag tacksamt emot råd och förslag!

Avslutningsvis så hoppas jag att de av er som tidigare besökt bloggen regelbundet, och speciellt ni som har kommenterat, fortsätter med det trots att inläggen kommer att bli färre och oregelbundnare. Jag uppskattar varje kommentar och varje läsare, det är ju helt och hållet för er som jag skriver...

6 kommentarer:

Åsa 9 maj 2010 16:58  

Det gör ingenting om det blir sporadiskt eller kort. Hellre kvaliet än kvantitet. Jag läser alla min bloggar via RSS-feeden. Tror många gör det. Vet inte om det syns på en räknare i så fall. Hur som helst så ser jag dina inlägg när de kommer, du du blir inte bortglömd bara för att du inte skriver varje dag!

Nohle 10 maj 2010 01:10  

Kul att du börjat skriva igen! Det är alltid kul att läsa det du skriver. Angående ambitionsnivå så är det väl bättre att lägga den på en nivå som man orkar hålla i längden. Vore tråkigt om du brände ut dig och la ner bloggandet helt.

Magnus 11 maj 2010 01:28  

Håller med tidigare inlägg. Du skriver väldigt bra och det är alltid kul att läsa. Jag håller dessutom med om nästan allt. Jag lyssnade t.ex. på det Konflikt du bloggar om och håller med om att det är en skam! Jag antar att Sverigers grövsta brottslingar inte skulle behandlas så inhumant som dessa utsatta männsikor som dessutom (oftast) inte ens har begått något brott.

Anonym,  30 maj 2010 22:53  

Cuidate en Colombia Martin porfavor.
Si necesitas saber algo sobre tu viaje a mi tierra, pues solo pregunta y tratare de ayudar...espero leer con gusto la continuacion de tu blogg...

Martin 15 juni 2010 18:58  

Gracias por tus preocupaciones amiga (o amigo?). Bueno, consejos de dónde ir y de que cosas son interesantes para hacer o conocer siempre son bienvenidos. Si quieres, escribeme al correo que hay en mi perfíl (martin.marmgren@gmail.com).

Martin 15 juni 2010 19:00  

Tack för uppmuntran :-). Och det var bra att veta att många kanske läser bloggen genom RSS-feed. Nu har jag i alla fall hittat tillbaka hit efter att knappt ha besökt den på över en månad. Vi får se om det blir en nystart, trots att jagv fortfarande är i Colombia. Jag verkar ju hur som helst ha svårt med det där att skriva sporadiskt...

Skicka en kommentar