Fullblodsrasist sparkas ut ur SD

lördag 4 september 2010

En landskronapolitiker har nu sparkats ut ur Sverigedemokraterna efter att en grovt rasistisk text på hans blogg där han skriver att mörkhyade afrikaner är genetiskt programmerade till bland annat våldtäkter mot barn. Visst kan man tycka att det är bra att politikern direkt slängs ut ur partiet, den enda rimliga reaktionen när de här uppgifterna har publicerats, men historien säger ändå något om Sverigedemokraterna. Reaktionen från partiet kom först när blogginlägget rapporterades i media, trots att det funnits öppet på hans blogg i flera månader. Dessutom har jag mycket svårt att tro att en man som skriver så kraftigt rasistiska texter på sin blogg inte i andra sammanhang har klargjort för sina partikamrater vad han har för åsikter om "negrer" (hans ordval). Det finns all anledning att anta att hans rasistiska åsikter var välkända inom partiet, men att de inte blev ett problem förrän de exponerades i media. Just detta är typiskt för de nya, "rumsrena" Sverigedemokraterna, de må ta avstånd ifrån de mest flagranta rasistiska uttalandena (om det inte gäller angrepp på muslimer), men alla de gamla åsikterna finns kvar hos medlemmarna. Man får inte glömma att partiet har vuxit fram ur en öppet rasistisk rörelse. Därför bör man, även om man är kritisk till den invandringspolitik som förts i Sverige, vara väl medveten om att en röst på Sverigedemokraterna inte bara är en röst för en restriktiv invandringspolitik utan även en röst på ett parti med rasistiska rötter, rasistiska medlemmar, och som fortfarande använder sig av en rasistisk retorik.

3 kommentarer:

Roger Svensson 4 september 2010 17:01  

För det första var det ju INTE han själv som hade skrivit dessa inlägg utan han hade citerat inlägg som skrivits på forumet Flashback. Problemet var väl mer att det framstod som han uttryckte sympati för dessa åsikter.

För det andra så brukar ju t.ex. islam-sympatisörer anklaga Sd för att döma alla muslimer efter vad islamister gör och hävda att man inte alls kan kräva av de muslimer, som inte delar islamisternas åsikter, att de aktivt skall bekämpa och ta avstånd från deras åsikter. Men tydligen är det helt OK att döma Sd utifrån vad en enskild representant gör och förvänta sig att partiet skall ta fullt ansvar för vad varje enskild representant eller medlem tar sig till …

Anonym,  4 september 2010 17:43  

Du kan uppenbarligen läsa, men du verkar inte kunna tillgodogöra dig utav innehållet du läser.

Martin 8 september 2010 13:33  

Jag håller med dig, Roger, om att det är problematiskt att döma alla Sverigedemokrater efter vad en enskild medlem gör. Jag är dessutom säker på att man hittar våldtäktsmän, pedofiler, och allsköns idioter i alla partier, och för den sakens skulle kan man ju inte döma ut hela partiet. Däremot anser jag mig se att det inom Sverigedemokraterna internt finns en betydligt större acceptans för rasistiska åsikter än hos något annat parti, vilket är helt naturligt med tanke på partiets bakgrund och ursprung. Dessutom anser jag likväl att partiet än idag blandar vad man skulle kunna kalla legitim kritik av invandringspolitiken med främlingsfientlighet och rasism, speciellt då mot gruppen muslimer.

Skicka en kommentar