Om "moskébygget" i New York

tisdag 5 oktober 2010

Det har varit, och pågår fortfarande, en stor konflikt kring det som har kallats planerna på att bygga en moské vid Ground Zero i New York, platsen där World Trade Center stod. Högergrupper har rasat mot bygget som de kallat för en "segermoské". Det är då intressant att få redan på lite mer om vad som planeras byggas. Projektet avser att uppföra ett multireligiöst och sekulärt center med bland annat idrottsanläggningar och en minnesplats för de drabbade av terrordådet den elfte september, och en davidsstjärna planeras synas bland mönstren på byggnaden. Och den aktuella platsen ligger inte ens vid Ground Zero, utan två kvarter bort. Att planerna ändå skapat så pass starka och hatiska reaktioner ifrån den kristna högern i USA visar på en radikalisering av en redan radikal rörelse som både har ett brett folkligt stöd, enorma ekonomiska muskler och ett stort politiskt inflytande. Och det är oroväckande.

3 kommentarer:

ox,  17 november 2010 22:50  

Vad yrar du om. Vadå för "radikal rörelse"? Det där hör man hela tiden från liberaler, halva Amerika kallas nazister bara för att de yttrar sig.

Hur jävla dum i huvet är man om man tror att bara för att det står i DN är det "sanning". De hänvisar dessutom till the Guardian som är en amerikafientlig vänstertidning.

Mosken ligger helt klart vid GZ, ett landningsställ från ett av planen landade på taket till den här fastigheten. Fast varför bryr jag mig om att lära upp en hjärntvättad mjukbög som du, Sverige får ju inte veta nånting om USA utan att det filtreras genom skit som DN. Du är upplärd att hata, aldrig ifrågasätta, och sprida hatet vidare.

Om nån förtjänar att drabbas av terrorism är det såna som du.

LL,  18 november 2010 19:17  

OX, Det är väldigt ironiskt att du kallar andra för hatisk och anklagar Martin för att sprida hat. Vem är det som uppträder hatiskt och går till personangrep?
Lär dig föra en sansad diskussion så kanske någon kan förstå dina åsikter och argument.

Martin 19 november 2010 17:09  

Lite svårt att veta hur man skall hantera kommentarer som tyder på att de som skriver troligtvis har någon form av diagnos... När innehållet blir så totalt osammanhängande och ointelligent att det knappt är värt att bemöta det med argument kanske det är bäst att bara radera dem? Den här "Ox" hävdar alltså att jag skall vara både nazist, vänster, och allmänt hatisk, och kryddar det hela med homofoba förolämpningar... Tack, LL, för att du svarade :-). Jag låter nog Ox dumheter stå kvar tills vidare, men om han skriver något mer så raderar jag det helt enkelt.

Skicka en kommentar