USA använde latinamerikaner som försökskaniner

lördag 2 oktober 2010

USA ber nu om ursäkt för att man under 40-talet genom medicinska experiment smittat hundratals människor i Guatemala med bland annat syfilis och gonorré. Det är naturligtvis bra att utrikesminister Clinton ber om ursäkt, men ett antal frågor kvarstår. Kommer offren eller deras anhöriga att få någon ersättning? Hur många fler liknande experiment genomförde USA på sin "bakgård"? Varför blev man inte förvånad när man läste den här notisen...?

3 kommentarer:

Anonym,  2 oktober 2010 09:40  

I Sverige utforde man tvangssteriliseringar pa sinnessvaga och efterblivna fran 1930-1973. Med eller utan bevis! Sverige hade ett eget rasforskningsinstitut i Uppsala. Det finns val inga slaktingar att ersatta manntro...och i Sverige talas det lite om egen synd och tvivelaktig forskning. Battre da att peka finger at ett annat hall. Stada framfor egen port, vetja.

Martin 2 oktober 2010 19:59  

Visst finns det mycket att berätta om Sveriges övergrepp, och jag tackar för påminnelsen:-). Men jag tycker dock inte att det behöver stoppa åsikter eller tankar om andra länders problem.

Anonym,  2 oktober 2010 20:01  

Så det var Hillary Clinton som smittade Guatemala med sin gonorre? Då är ju en ursäkt befogad. F.ö. var det ganska många svenskor som smittade sydamerikaner under 1970 talet såsom liggunderlag,...

Skicka en kommentar