Dödsmisshandeln i Landskrona

måndag 5 april 2010

Under de senaste dagarna så har det rapporterats flitigt i media, bl.a. på DN och Aftonbladet, om händelsen då en ett äldre par blev misshandlade efter en konflikt om en parkeringsplats, kvinnan så illa att hon senare avled. Idag har åklagaren lämnat in en häktningsframställan till tingsrätten, och häktningsförhandlingar mot den misstänkte 23-åringen kommer att hållas imorgon.

Det finns många aspekter att diskutera vad gäller dödsmisshandeln i Landskrona. Både med avseende på det meningslösa våldet och med avseende på uthängningen av den misstänkte gärningsmannen och trakasserierna mot den dennes familj. Alltför mycket för att publiceras i ett inlägg på bloggen. Därför har jag skrivit en artikel om ämnet, och publicerat den på Newsmill. Jag fokuserar där främst på all skada som uthängningen av gärningsmannen kan göra, både för dennes familj, men även polisiärt för utredningen och den kommande rättegången.

2 kommentarer:

Josef Boberg 6 april 2010 12:52  

Jo... - Konstapel Bastian - pöbelrättegångar borde ju ej få förekomma i dags dato. Men det är ju ej alls så - avseende kändismål (t ex sexmål) och mål där politiska "poänger" si eller så kan vinnas, tyvärr tyvärr... :cry: - hälsar Josef B.

Fedor,  9 april 2010 09:28  

Många menar att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken och borde kastas ut. Men varför är det så? Är det bara kultur det handlar som Sverigedemokraterna menar? Nej, så är det inte. Synen på kvinnor och homosexuella bland vissa invandrargrupper är en orsak. Men marginalisering i form av arbetslöshet och annan social utsatthet är kanske ännu viktigare. Det är en orsak som får svenskar och invandrare att begå brott. Invandrare är socialt marginaliserade i högre grad än svenskar. Psykologiska orsaker finns också. Kriminologen Mikael Rying har väl menat att de flesta våldtäktsmän, kvinnomördare och kvinnomisshandlare är psykiskt sjuka!? Invandrare kommer ofta från krigszoner och kan vara traumatiserade. Det är känt bland kvinnoorganisationer och biståndsorganisationer att barn- och kvinnomisshandeln ökar vid naturkatastrofer och krigssituationer. Det mönstret märks i t ex Gaza. Amerikanska soldater från Irak och Afghanistan kommer hem traumatiserade och super, knarkar, misshandlar, och begår självmord. Hur många invandrare från krigszoner gör samma sak? En annan bidragande orsak till att invandrare är överrepresenterade kan vara att det är lättare för en vit medelklass svensk att komma undan med brott än det är för mörkhyad invandrade socialbidragande arab. Vi litar betydligt mer på folk som ser ut som oss själva. Jag tycker Konstapeln ska redogöra för vilka orsakerna till brott är och vilka av dessa som kan bidra till att invandrare är överrepresentarade i brottsstatistiken.

Skicka en kommentar